divendres, 16 d’octubre del 2009

On trobar simulacions o activitats flash

La PDI augmenta el seu potencial si podem utilitzar simulacions flash. Encara que no és difícil trobar-ne aquí en teniu un recull. Segurament entre tots ho podem fer més llarg i divers.
Primerament cal anar a la part gestionada per educació on a través de l'edu365 podem accedir a un ampli recull de miniunitats didàctiques que van des d'infantil fins a batxillerat i cicles formatius.
 

De les infografies que jo he utilitzat en podria destacar:

  • CONSUMER EROSKI (CASTELLÀ): Té una gran quantitat d'infografies classificades en diferents grups tals com:Alimentació, Bricolatge, Economia, Medi Ambient, Motor, Noves Tecnologies, Salut, Seguretat alimentària, Solidaritat, Viatges i Habitatge.
  • ES MAS (CASTELLÀ): Plataforma mexicana on hi podem trobar infografies molt variades. No està massa estructurat. Hi podem trobar infografies que van des del atemptats de 11-S fins al Tsunami d'Àsia.
Molts diaris també inclouen infografies en les seves seccions digitals. Hi podem trobar en diaris com:
  • El Heraldo: Alguna infografia parla de la grip porcina i altres temes d'actualitat (al menys en el moment que es van publicar).
  • EL PERIÓDICO DE MEXICO (CASTELLÀ): Té un seguit d'infografies de les quals moltes fan referència a temes propers a Mèxic. Tot i això algunes són de caire general i poden ser utilitzades en aspectes com tractament contra la SIDA, vacuna pel virus de la grip NOVA, llançament d'una nau russa a l'espai...
  • EL PAIS (CASTELLÀ): infografies sobre notícies classificades segons: internacional, España, Esports, Economia, Tecnologia, Cultura, Gent i TV i societat.
També s'hi han afegit a aquest sistema de tansmetre la informació canals de televisió. Podem citar com a exemples:
  • DISCOVERY CHANNEL (CASTELLÀ): Infografies que es fan en el moment d'explicar alguna notícia. Així s'hi podria trobar l'explicació de l'airbus 380 (el més gran del mon), volcans i explicacions diverses sobre ecologia i estalvi energètic.
  • EITB (CASTELLÀ): El canal Euskal Irrati Telebista ha generat tot un seguit d'infografies que poden fer-se servir. Estan classificades en quatre categories que són: Noticies, esports, el temps i cultura. Aquestes  infografies segueixen l'estil de les de consumer eroski.
En les pàgines d'altres entitats també n'hi podem trobar.
  • RED ELÉCTRICA DE ESPAÑA (CASTELLÀ): han fet una infografia que parla de l'energia (de la producció al consum) i un fitxer pdf que explica un centre de control elèctric.
  • CANAL DE PANAMÀ (CASTELLÀ): Seguit d'infografies que parlen sobre el canal de Panamà. Són unes infografies "no animades", on cal passar d'una a l'altra de manera manual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada